vrijdag 19 juli 2013

Gebruik uw tablet als tweede scherm met Air Display

Studeert u voor een grafisch beroep of werkt u als vormgever? Gebruikt u uw laptop veel zakelijk, en bent u daarom vaak onderweg? Of vind u het gewoon vervelend om het gemak van twee schermen niet overal te kunnen ervaren? Leest u dan verder.....
 
Voornamelijk ondernemers en vormgevers werken graag met twee schermen. Als u veel onderweg bent is het vaak niet mogelijk om een tweede scherm met u mee te nemen. Vaak zult u dan kiezen voor een laptop, of een tablet om op te werken. Als u echter beide bij u heeft is er een mogelijkheid om uw ipad of android tablet als tweede scherm te gebruiken voor uw laptop. U kunt dan overal hetzelfde werkgemak ervaren. In deze blog zal ik een populaire app bespreken waarmee dit mogelijk is. Deze blog is bedoeld als product review en om u op weg te helpen. Voor verder vragen en opmerkingen omtrent de app zelf verwijs ik u door naar Avatron http://avatron.com/apps/air-display.

Hoe werkt het
U begint met het downloaden van de Air Display app voor uw ipad of android tablet. Controleer hierbij wel goed of uw computer voldoet aan de eisen die bij de app staan vermeld. 

Als u deze applicatie hebt geïnstalleerd gaat u naar: http://avatron.com/apps/air-display U klikt hier op de rode Start Using Air Display knop.

U kiest “I’m using this computer as my main computer.” En uw download de Host Software. Vink bestand opslaan aan en klik op ok. 
Het installatiescherm ziet er op de pc bijna hetzelfde uit als op de mac. In dit geval gebruik ik mac als voorbeeld. Volg de stappen die u hieronder ziet om tot een goede installatie te komen en herstart dan uw computer. 


 


Ga dan naar system preferences (op de mac) of naar de Windows menubalk onderaan (op de pc) en klik hier op het Air Display icoon. Nu kunt u Air Display aan zetten. Start de Air Display app op de tablet. De naam van uw tablet staat nu in de lijst van Air Display op de computer. Selecteer nu uw tablet om deze te gebruiken als tweede scherm. 
Dit tweede scherm is tevens te gebruiken als toetsenbord, muis of tekentablet. Voor verdere vragen over het gebruik van deze app verwijs ik u door naar http://avatron.com/support. U kunt hier vragen stellen via een mail, maar ook via een live chat. 
Ik wens u heel veel plezier met het gebruik van deze app, en het uitproberen van de functies. Ik nodig u graag uit om een reactie achter te laten over deze blog. U kunt mij onder andere volgen op twitter https://twitter.com/SylvanaInfo of op behance http://www.behance.net/sylvanastienstra